Blog # 129

29-12-2021 Update: ben er nog!

Het is al een tijd geleden dat ik hier een update heb geplaatst. Ik lees nog dagelijks mee op het Forum maar heb zelf weinig nieuws te melden. Nu moet ik zeggen dat afgelopen jaar ook in het teken heeft gestaan van wat andere zaken en hobby’s. Zo hebben wij een nieuwbouwhuis gekocht waar wat tijd in is gaan zitten en daarnaast heb ik mijn oude hobby RC (radiografisch bestuurbare) auto’s opgepakt. Dit laatste met name door het ’s avonds thuis zitten en om mij niet te vervelen heb ik afgelopen half jaar een truck gebouwd. Een Mercedes Actros op schaal 1/14 incl. 3 versnellingsbak. Momenteel ben ik bezig met het afmaken van een 2-assige trailer incl. zeecontainer. Dus nog steeds wel bezig met auto’s maar dan een maatje kleiner 😉

Mercedes Actros 1/14 RC

Over de MINI: afgelopen jaar heb ik 10.500 km gereden en wederom probleemloos. De huidige kilometer stand is 120.000 km (bouwjaar 2011). Het jaar stond in het teken van het bijhouden van de Clubman en zijn er geen nieuwe mods te melden. In februari zijn er Poweflex rubbers onder gekomen en ik moet zeggen dat ik nog steeds niet 100% overtuigd ben van de motorsteun. De resonantie bij stilstaan (lopende motor) lijkt minder te zijn geworden maar ik vind het toch nog best storend als je bijvoorbeeld bij een stoplicht staat te wachten. Ik kijk het nog even aan maar wellicht besluit ik toch weer een origineel exemplaar te plaatsen.

Rond Sinterklaas tijd was een mooi moment om de MINI weer eens goed te wassen. Helaas lukt het mij niet meer om de auto elke 2 weken volledig met de hand te wassen. Jammer maar het is niet anders. Aan de andere kant is de voldoening wel groot als hij weer helemaal als nieuw oogt na een goede wasbeurt. Om een zo goed mogelijk resultaat te behalen koop ik nog steeds mooie producten, bijvoorbeeld die van Stipt Polish Point. Helaas heb ik de Audi RS6 niet gewonnen (winactie) maar ben wel heel blij met de schoonmaakset incl. föhn. In de eerste week van januari ga ik de binnenkant van de Clubman weer helemaal aanpakken zodat de Clubman er weer lekker fris bij staat.

schoonmaakspullen

Clubman na een wasbeurt

Drie weken geleden heb ik een kleine onderhoudsbeurt laten uitvoeren in Weesp (Kevin) waarbij de vloeistoffen zijn bijgevuld. Verder geen bijzonderheden te melden behoudens dat de ruiterwisserarmen aan de achterzijde onvoldoende druk geven op het raam. De ruitenwisserbladen zelf zijn nog niet versleten (02-21) maar het viel mij op dat de ramen niet goed schoon gemaakt worden. Kevin heeft er naar gekeken en gaf aan dat de armen een beetje lam zijn (ouderdom) en daardoor niet werken zoals ze zouden moeten. Ik bestel binnenkort nieuwe, tezamen met een bus voor de rechter achterbank. Hier zit een beetje speling op en dit wil ik graag opgelost hebben. Idee blijft om de MINI zo goed mogelijk te conserveren.

Verder heb ik vorige week de winterset erop laten zetten (ook door Kevin). Qua timing kan het niet beter want tot op heden heb ik ze niet gemist maar met de huidige koude dagen is het een fijn idee een beetje extra grip te hebben. Daarnaast blijf ik de R112 set (imitatie) een mooie velgenset vinden voor onder de MINI.

Verder afgelopen jaar aan weinig MINI events deelgenomen. Wel een keer naar de MacMeet in Amsterdam geweest en naar mooie plekken in het land gereden zoals afgelopen maand rond Apeldoorn (de Veluwe). Dat nodigt natuurlijk uit tot het maken van mooie foto’s.

Clubman in de bossen bij Apeldoorn

Naast het fysiek onderhouden van de auto ben ik ook digitaal e.e.a. aan het bijhouden. Zo heb ik een overzicht gemaakt met daarin allemaal verschillende data. Van optie overzichten, onderhoudsbeurten, facturen, modificaties, etc. Met het openen van één (Excel) bestand heb ik toegang tot alle informatie over de Clubman. Wel zo handig, leuk om terug te bladeren en een mooi document voor het geval de Clubman ooit verkocht wordt.

Digitaal overzicht van de MINI

Dit was weer de update van mijn kant. Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling toe en hopelijk zijn er aankomend jaar weer meer MINI meetings waar wij elkaar kunnen treffen.

Groeten,

Maurice

Blog #128

29-05-2021 Bezoek aan Cobra Suspension

Enige jaren geleden heb ik bij Beek Auto Racing verlagingsveren van Cobra laten plaatsen en tot op de dag van vandaag ben ik heel tevreden met deze keuze. De MINI rijdt een stukje strakker maar is nog steeds comfortabel te noemen. Daarnaast staat hij veel mooier op de grond in combinatie met de wielspacers.

Ik heb al een tijdje contact met Cobra Suspension over het maken van foto’s van de Clubman bij de fabriek en eergisteren was het zo ver.
Na de lunch kwam ik aan in De Meern (Utrecht) en aan de buitenkant stonden al mooie auto’s geparkeerd. Geen MINI’s, maar wel hele dikke AMG’s en Audi’s. Binnen werd ik direct hartelijk ontvangen door Jeffrey. Hij is verantwoordelijk voor de marketing en social media van het bedrijf en maakt ook foto’s, onder andere van auto’s van particulieren.

Na een bakje koffie mocht ik samen met hem de fabriek bekijken. Vanaf het basismateriaal, het fabriceren van de veren tot aan het poedercoaten en verpakken. De ovens, machines, spuitstraat en het magazijn, ik heb het allemaal mogen bekijken. Ontzettend leuk om een keer van dichtbij te mogen zien. Verrassend vond ik dat Merwede Springs, waar Cobra onderdeel van is, voor heel veel bekende merken veren maakt. Zo lagen er veren voor Öhlins H&R, KTM en nog veel meer, en allemaal in hun eigen kenmerkende kleur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
fabrieksbezoek

Na het bezoek aan de fabriek was het tijd voor het maken van foto’s. Het weer zat niet mee maar dit mocht de pret niet drukken. Eerst zijn er foto’s buiten gemaakt en vervolgens nog even naar binnen gereden. Onderstaand een selectie van de foto’s gemaakt door Jeffrey.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
foto’s Cobra Suspension

Ik heb al eerder een hele mooie serie met foto’s laten maken door Noortje Blokland en ik ben ontzettend blij dat ik nu weer een hele mooie serie foto’s heb.

Tot de volgende keer!
Maurice

Blog #127

01-05-2021 APK keuring + velgenwissel

Tijdje geleden dat ik hier een update geplaatst heb. Weinig nieuws te melden, behoudens de APK keuring van de Clubman. Deze vond plaats eind maart en heb ik laten uitvoeren door het garagebedrijf waar Forum-lid Kevin werkt. Voordat ik naar Weesp reed heb ik ’s avonds thuis nog mijn linker achterlicht unit omgewisseld. Heb een Engels exemplaar erin zitten maar dit betekent dat er geen rode lens voor de mistlamp is (deze is wit, gelijk aan de rechter unit). Voor de zekerheid maar gewisseld om afkeur te voorkomen. Nog leuk om te vermelden is dat ik een dag voor de keuring een berichtje van Kevin kreeg met de reminder om mijn achterlicht te wisselen (!). Wat een topper ben je dan.

Naast de APK keuring ook de winterset laten wisselen voor de zomerset. De MINI ’s morgens vroeg weggebracht en einde dag weer opgehaald. De auto mag weer een jaartje de weg op en er zijn geen bijzonderheden of aandachtspunten geconstateerd. Je kan denken dat wanneer de auto er netjes bij staat het wel goed zal zijn, maar voor mij blijft het altijd een opluchting als hij gekeurd is. Je weet immers nooit wat ze tegen komen.
Bij het ophalen is het mooi om te zien dat de keurmeester de auto nog even heeft getest voordat ik hem kwam ophalen…

Afbeelding
blokje om door de APK keurmeester

Nog een feitje voor de cijfer fetisjisten. Heb een dag na de keuring een mooie stand op mijn teller gehad: 111.111 km. Reden genoeg voor het maken van een foto.

Afbeelding
mooie tellerstand

Verder is er geen nieuws te melden. Kan mij voorstellen dat mensen denken: Gaat hij toch niet weer een keer door met modden? Zoals het nu is niet. Ben blij hoe de Clubman erbij staat en heb er geen problemen mee dat er een klein wensenlijstje is die niet helemaal afgevinkt is. Kan altijd nog en gebeurd het niet, dan rijd ik met net zoveel plezier in de MINI rond.

Om deze update af te sluiten nog wat foto’s die ik afgelopen periode heb gemaakt. Een paar waarop de winterset te zien is en nog een serie die ik gemaakt heb in Amsterdam-Noord met de huidige set-up.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Clubman met winterset

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Amsterdam-Noord

Tot de volgende update!

Groeten, Maurice

Blog #126

06-02-2021 Powerflex draagarmbussen + motorsteun

Gisteren ochtend naar Weesp gereden om daar Powerflex draagarmbussen vóór en de motorsteun te laten monteren. Tijdens het plaatsen van de winterbanden enkele weken geleden had Kevin geconstateerd dat één van de draagarmbussen lek was. Deze moesten dus vervangen worden en bij mijn Clubman is het devies: als bij het vervangen een upgrade gemonteerd kan worden doen we dat. Originele exemplaren terug plaatsen is nooit een overweging geweest omdat ik alleen maar lovende woorden hoor over Powerflex.

Kevin werkt al enige tijd aan mijn Clubman en ook dit was weer een perfect klusje voor hem. Zeker omdat hij een fraaie tool gekocht heeft waarmee de draagarmbussen vervangen kunnen worden zonder dat een deel van het frame los gemaakt moet worden. Scheelt een hoop tijd en dus ook kosten.

Afbeelding
Afbeelding
tijd voor Powerflex

Een van de leuke dingen van een monteur als Kevin is dat je altijd mee mag kijken en tussendoor vragen kan stellen. Buitengewoon interessant om te zien hoe hij dit karwei klaart. Al met al is hij zo’n twee uur bezig geweest waarbij je een beetje geluk moet hebben met het loskomen van de bussen. Mooi ook om halverwege het verschil te zien tussen het vervangen exemplaar en de originele bus. Bij de originele best veel speling in 2 richtingen, bij het Powerflex exemplaar alleen nog maar bewegingsruimte in 1 richting.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
originele draagarmbus, leeg, speciale tool Kevin, Powerflex exemplaar

Naast de draagarmbussen is er ook een nieuwe motorsteun van Powerflex geplaatst. Niet een hele grote klus maar wel met resultaat. Minder beweging in het blok bij met name het optrekken.

Afbeelding
Afbeelding
Powerflex motorsteun

Als laatste zijn gisteren de ruitenwisserbladen vóór en achter vervangen. De laatste keer was in juli 2017, waarbij ik de originele had vervangen voor Bosch Aerotwin flatblade exemplaren. Destijds er niet aan gedacht deze bij de MINI dealer te bestellen. Sinds 2017 zaten er kleine Bosch logo’s op de wisserbladen wat ik een beetje jammer vond. Nu exemplaren bij Ekris besteld met Forum korting en per saldo zelfs iets goedkoper uit dan de Bosch exemplaren bij een webwinkel.

Afbeelding
Bosch ruitenwisserbladen met MINI logo

De Clubman kan er weer even tegenaan. Over 6.000km staat een grote beurt op het programma. Met het aantal kilometers die ik tegenwoordig rijd betekent dit dat dit pas rond de zomer of zelfs nazomer staat te gebeuren.

Tot die tijd geen spannende plannen.
Groeten,
Maurice

Blog #125

26-12-2020 Jaaroverzicht 2020

De laatste dagen van het jaar dus tijd om even terug te blikken op wat er is gebeurd met de Clubman in 2020. Afgelopen jaar heb ik een kleine 13.000km gereden met de MINI en eigenlijk geheel probleemloos. Geen reparaties of andere gekke zaken meegemaakt en daar ben ik heel blij mee. Qua onderhoud heb ik 4 nieuwe zomerbanden laten monteren (april) en er is een nieuwe accu in geplaatst (juni). Verder is de lak en het interieur van de Clubman in november in nieuwstaat gebracht door JurgH Car detailing. Zelf heb ik wat kleine dingen gedaan zoals de kunststof delen in de coating gezet en RVS schroeven voor de buitenspiegels geplaatst.
Wat betreft de aanpassingen in 2020: deze heb ik opgesomd per categorie en in chronologische volgorde gezet.

Exterieur
– Aero sideskirts
– Cooper S voorbumperlip R58/R59
– UK achterlicht links
– elektrisch inklapbare buitenspiegels
– Cooper S LCI achterbumper
– JCW uitlaat

Interieur
– JCW navigatiecluster
– JCW toerenteller incl. alarmlicht
– Recaro JCW stoelenset + achterbank
– JCW instaplijsten

Overige
– zomerbanden Vredestein Xtrac Satin, 4 stuks
– nieuwe accu Bosch
– Carly OBD adapter
– glascoating onderhoudsbeurt, lakcorrectie en PPF

Leuk zoveel tekst, maar het gaat natuurlijk om de plaatjes. Heb verschillende foto series gemaakt met boven een foto uit 2019 en onder een foto anno 2020.

Exterieur

Afbeelding
Afbeelding
boven 2019, onder 2020
Afbeelding
Afbeelding
boven 2019, onder 2020

Interieur

Afbeelding
Afbeelding
boven 2019, onder 2020
Afbeelding
Afbeelding
boven 2019, onder 2020
Afbeelding
Afbeelding
boven 2019, onder 2020

Moet zeggen dat kiezen uit welke mod ik het gaafste vind eigenlijk niet gaat. De voorbumperlip, sideskirts, achterbumper en de uitlaat tezamen maken voor mij de buitenkant van de Clubman echt af. Binnenin is het genieten van de Recaro stoelen, maar een blik op de antraciet kleurige tellers maakt mij ook heel blij. De nieuwe banden hebben de MINI veel stiller en comfortabeler gemaakt en wassen is met de glascoating behandeling weer een feest. Alleen maar positief dus? Nee, er is één ding die mij tegenvalt en dat is de aanschaf van de Carly OBD adapter incl. abonnement. Ik heb hem het afgelopen half jaar welgeteld 1x gebruikt en op de een of andere manier zie ik er nut niet van in om hem vaker te gebruiken. Als iemand suggesties heeft hoor ik het graag.

Afbeelding
Carly OBD adapter

Iets anders: heb er op dit Forum niet veel reclame voor gemaakt maar heb ook een Instagram account (mini.clubman.r55) waar ik zo en nu dan foto’s op plaats. Afgelopen jaar zijn onderstaande 9 foto’s het meest geliked.

Afbeelding
best nine 2020 Instagram

Genoeg terug gekeken. Gaat er nog wat gebeuren in 2021 met de MINI? Heel eerlijk gezegd denk ik vrij weinig. Er staan simpelweg geen echte mods meer op mijn lijst. Ik vind het leuk om de auto zo goed mogelijk te onderhouden en waar mogelijk verbeteringen door te voeren. Een voorbeeld hiervan zijn de voorste draagarmrubbers. Eén ervan is lek, bleek vorige week tijdens het plaatsen van de winterbanden, en dient vervangen te worden. Ik ga ze dan vervangen voor Powerflex exemplaren. Een ander voorbeeld is de voorruit. Hier zit een klein pitje in die gerepareerd is. Misschien in het nieuwe jaar toch maar vervangen voor een nieuw exemplaar. Zo zijn er altijd wel kleine puntjes die nog aangepakt kunnen worden om de Clubman verder te perfectioneren.

Spreek jullie in het nieuwe jaar en alvast de beste wensen!
Maurice

Blog #124

22-12-2020 Veiligheidsgordels met een kleurtje

Het blijft natuurlijk altijd kriebelen bij de Clubman dus toch maar wat samples opgevraagd van veiligheidsgordels in een kleurtje. Had eerder al een sample ontvangen maar die persoon verkocht alleen de gordels per strekkende meter en wil liever een partij die ze ook installeert.

Heb een mooi adres gevonden via Instagram: Kolour Koncept – een klein bedrijfje in de UK gerund door Adam. Je stuurt je bestaande gordels, incl. mechanisme naar hem toe en hij voorziet de nieuwe gordels in de kleur die je wenst. Al met al ben je de gordels een week kwijt. Betekent uiteraard dat je een week niet kan rijden. Gelukkig heb ik de luxe dat er nog een auto is dus dit vormt geen probleem.

Afbeelding
samples van Kolour Koncept

Kolour Koncept heeft 4 tinten rood in haar gamma en het idee is dat het OEM moet lijken (GP2 stijl). Dus de kleur rood moet exact matchen met de rode stiksels van o.a. de vloermatten en pookhoes. Een ander idee is om voor zwarte gordels met 2 rode biesjes te gaan. Iets subtieler maar ook minder OEM.

Afbeelding
Afbeelding
zwarte gordels met rode bies

Afbeelding
Afbeelding
rode gordels

De zwarte gordels met rode bies staan super mooi maar het rood is net geen 100% match met de rode stiksels van MINI. Het mooie ervan is dat het een hele subtiele mod aan het interieur is. De rode gordels passen qua kleur wel perfect bij de rest van het interieur. Ik ben alleen bang dat de rode gordels behoorlijk heftig zijn in het interieur wat niet de bedoeling is. Kortom: ik ben er nog niet over uit of deze mod hem wel gaat worden. Ga er nog even wat nachtjes over slapen.

M.

Blog #123

21-12-2020 Zomervelgen schoonmaken

Aangezien de winterbanden er sinds zaterdag op zitten werd het tijd om de wintervelgen schoon te maken. Gisteren naar een wasbox gereden en daar op mijn gemakje de velgen goed gereinigd. Eerst de velgen met veel water afgespoten, vervolgens ingespoten met een iron-remover (Monello non-ferro) en na 5 minuten inweken de velgen met een spons en veel water goed schoongemaakt. Daarna de velgen met een shampoo gewassen en als laatste de zomerset met veel water afgespoten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
zomervelgen schoonmaken

Eenmaal thuis de velgen goed afgedroogd en weg gezet in de berging. Ergens in de kerstvakantie zal ik de velgen van een paar waxlagen voorzien, zoals ik dit elk jaar doe. Het is even een klusje maar heb er altijd veel profijt van. De velgen zijn op deze manier heel makkelijk schoon te maken.

Afbeelding
Afbeelding
Clubman op zijn winterbanden

Tot zover maar weer.
Ciao Maurice

Blog #122

19-12-2020 Winterbanden + olie bijvullen

Vanmorgen naar Weesp gereden om daar door Kevin de winterbanden eronder te laten zetten. Normaal een klusje die ik zelf doe, omdat ik het leuk vind en direct de remmen even goed schoon kan maken. Maar dit keer uitbesteed omdat ik de krik had terug gegeven aan mijn broer, en die woont niet om de hoek.

De avond ervoor de banden ingeladen. Ze waren al schoon omdat ik de velgen altijd direct was als ik ze eraf haal om ze vervolgens netjes droog op te bergen. Verder een emmertje mee met wat doeken om de remmen goed schoon te kunnen maken. Zoals altijd hartelijk ontvangen door Kevin en binnen no-time stond de Clubman op de brug en waren de 4 zomerbanden eraf. Tijd om de remmen rondom even goed schoon te maken en ondertussen werden de winterbanden goed bekeken en het profiel opgemeten. De beste banden vóór geplaatst en 5 minuten later zat de klus er alweer op.

Afbeelding
Clubman 4×4 op de brug

Eén van de redenen om naar Kevin te gaan is de goede service die hij levert: altijd de tijd nemen voor het werk en kijken naar dingen waar je zelf niet aan denkt. Omdat de MINI toch op de brug stond direct de auto aan de onderkant geïnspecteerd. Geen alarmerende zaken gevonden (altijd fijn), behalve de achterste draagarm rubber linksvoor die een beetje olie laat zien.

Nu had ik al op mijn lijstje staan om de rubbers op den duur te vervangen voor Powerflex exemplaren, dus dit is een goede gelegenheid. Ik laat dan direct de motorsteun ook vervangen voor een exemplaar van Powerflex. Zelf had ik het idee om alle rubbers te vervangen voor Poweflex maar Kevin gaf aan dat je hiermee wel een stijf geveerde auto krijgt (i.c.m. de verlagingsveren en 18” zomerbanden). Het vervangen van de rubbers en motorsteun zal ergens in het begin van het nieuwe jaar gebeuren (eind januari). Kevin heeft ook nog onder de motorkap gekeken, de motorolie bijgevuld en na een proefritje door de maistro zelf kon ik weer op pad. Tijdens het bezoekje in Weesp kwam Ivo Sobels nog langs met zijn MINI. Hij heeft zelf een prachtige zwarte R55 JCW gereden en inmiddels rijdt hij in een F54 JCW en F56 Cooper. Leuk om op deze manier weer MINI liefhebbers tegen te komen die je ‘kent’ van Facebook of het Forum maar dan een keer in het echt spreekt.

Afbeelding
winterbanden met 17” R112 velgen

Ben blij dat de winterbanden er weer onder zitten met dit koude en natte weer. Binnenkort de zomervelgen weer goed wassen en in de wax zetten zodat ze in het voorjaar er weer onder gezet kunnen worden.

Als laatste iets waar ik heel trots op ben. Noortje Blokland (fotograaf) heeft mij kort na de photoshoot in Rotterdam gevraagd of ik het goed vindt dat mijn Clubman in haar MINI jaarkalender 2021 komt. Uiteraard heb ik hier Ja op geantwoord. Onderstaand een impressie hoe de december maand eruit ziet.

Afbeelding
kalender 2021 Noortje Blokland

Ik verwacht de kalender volgende week in de bus. Er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar (gelimiteerd tot 30 stuks), dus je moet er snel bij zijn als je er 1 wilt hebben. Verwacht dit jaar niet al te veel meer op MINI gebied. Misschien dat ik nog een terugblik op het jaar 2020 ga maken (foto’s, aanpassingen e.d.) en kijken wat 2021 gaat brengen.

Groetjes,
Maurice

Blog #121

28-11-2020 Foto’s Noortje Blokland – Rotterdam

Gisteren heb ik de foto’s van de photoshoot ontvangen. Ruim twee weken geleden ben ik in de ochtend naar Rotterdam gereden en daar is de MINI op verschillende locaties vastgelegd door Noortje Blokland. Hieronder het resultaat (een selectie):

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
foto’s Noortje Blokland

Al mijn verwachtingen over de foto’s zijn overtroffen. Op de dag zelf was ik wat bezorgd over de mist maar dit pakt met name aan het water fantastisch uit. Deze serie smaakt naar meer, dus wie weet laat ik volgend jaar zomer nog een serie maken door Noortje in een compleet andere omgeving.

Groetjes,
Maurice

Blog #120

12-11-2020 Fotoshoot in Rotterdam

Gisteren was het dan zo ver: een fotoshoot van de Clubman met Noortje Blokland. De timing ervan kon niet beter. Twee dagen ervoor heb ik de MINI opgehaald na een uitgebreide lakbehandeling en hij staat er beter bij dan ooit te voren. En na al die jaren modden ‘het werk’ bekronen met een fotoshoot is wel heel gaaf.

’s Morgen vroeg vanuit Amsterdam naar Rotterdam gereden (locatie zelf uitgekozen) en daar bij de Wilhelminapier afgesproken. Het weer was niet optimaal maar aan de andere kant ook niet onaardig: beetje mistig met af en toe zonnestralen. Eerst kennis gemaakt met Noortje en vrij snel daarna ging ze aan de slag. Ze had vooraf 5 verschillende locaties doorgestuurd en zelf had ik er nog 1 aan toegevoegd (Van Nelle fabriek).

Het was super leuk om haar een ochtend aan het werk te zien en haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Altijd opzoek naar nieuwe ideeën en ook in voor suggesties van anderen. Op het eindresultaat moet ik nog even wachten maar het zal vast een hele mooie serie opleveren. Onderstaande onbewerkte foto’s heb ik zelf gemaakt tijdens de shoot met mijn iPhone 8:

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
impressie fotoshoot met Noortje Blokland

Zo’n fotoshoot levert nog best veel bekijks op, ondanks dat het rustig is op straat. Veel mensen die kijken wat er aan de hand is. Moet zeggen dat ik zelf zo trots als een pauw naar de Clubman heb staan kijken. Nadat ik hem enkele dagen geleden heb opgehaald uit De Goorn heb ik hem direct in de garage gezet en had hem nog niet in het daglicht gezien. Gisteren ochtend in Rotterdam was dus het eerste moment dat ik goed kon zien hoe hij er bij staat. En kan jullie zeggen: het bevalt mij goed zoals hij er bij staat 😀

Als de foto’s van Noortje binnen zijn gekomen post ik ze hier.

Groeten,
Maurice

Design a site like this with WordPress.com
Get started